De podcasts van Marjolijn van Heemstra

Zin om podcasts te luisteren? Hier vind je een overzicht van de podcasts van Marjolijn van Heemstra.

Beeld: Luka van Diepen

Tijdens de ‘intelligent lockdown’ maakte Marjolijn van Heemstra De Binnenbühne. In deze podcast gaat ze op bezoek bij makers die al maanden of jaren aan een voorstelling werken die niet door kan gaan. 

Voor wie wat ruimte wil voelen in deze benauwde dagen, maakte Marjolijn van Heemstra met Milo Grootjen, sterrenkundige van het ARTIS Planetarium, een podcast over de maan. Bedoeld om te luisteren terwijl je vanuit je huis, tuin of balkon naar de maan kijkt. Je vindt de podcast hier.

 

Daarnaast kan je natuurlijk nog steeds luisteren naar de driedelige podcast van de VPRO en NPO Radio 1 op basis van de voorstelling Stadsastronaut. De podcast kreeg een prachtige 4 sterrenrecensie in de Volkskrant.

Je vindt de podcast op de website van NPO Radio 1Spotify en de apps van zowel Google als Apple. Of natuurlijk op je eigen telefoon, in je favoriete podcast app.

 

 

In 2018 maakte Marjolijn de podcast Sør – een podcast over twee mensen die van dezelfde jaren op dezelfde middelbare school een compleet ander verhaal maakten. Het verhaal van een linkse schrijver en een rechtse politicus, een sprookje en een veldslag. Het verhaal van Marjolijn van Heemstra en haar oude geschiedenisleraar Ronald Sørensen, of, zoals hij in de klas genoemd werd: ‘Sør’.

Ook Sør is te vinden in alle podcast apps, bijvoorbeeld via Google.

 

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.