Lawrence in de klas – educatief materiaal voor docenten

Met trots presenteren wij: www.lawrenceindeklas.nl
Een website vol educatief materiaal, gemaakt voor leerlingen vanaf 15 jaar en hun theater-, geschiedenis- en maatschappijleerdocenten, over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten en Lawrence of Arabia. De website hoort bij de voorstelling Lawrence of Arabia: 27 scènes die nog misten in de film.
Belangrijke materie, want zoals Sadettin in de voorstelling zegt: “Wát jammer dat die ene blockbuster over de eerste wereldoorlog in het Midden-Oosten ons niets vertelt over de eerste wereldoorlog in het Midden-Oosten.”
Lawrence of Arabia is misschien wel de grootse gemiste kans in de filmgeschiedenis. Daarom is het tijd om het verhaal niet alleen recht te zetten, maar ook vanuit veel meer verschillende perspectieven te bekijken.
Het educatiemateriaal op de website is niet alleen voor wie de voorstelling gezien heeft, maar voor iedereen die het met zijn leerlingen wil hebben over perspectief innemen, de Eerste Wereldoorlog en het Midden-Oosten toen en nu. En natuurlijk ook voor wie gewoon zelf zin heeft iets bij te leren.
Ook als je als docent geen zin hebt om een heel lesplan te volgen, staat er genoeg informatie en inspiratie op de website – gratis.
Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.