De Academie voor Stads-astronauten

Leren leven als ruimtevaarder

OVER DE LEZING

Met de Academie voor Stadsastronauten (ASA) onderzoekt Marjolijn van Heemstra samen met toekomstbureau Monnik hoe aardbewoners kunnen leren leven als ruimtevaarders; met uitzicht op de sterren en inzicht in de kwetsbaarheid van onze planeet. Omdat we behalve gejaagde stedelingen ook astronauten zijn, cirkelend om een ster in de uitgestrekte duisternis. De ASA werkt vanuit de overtuiging dat we een nieuw perspectief nodig hebben om de gigantische uitdagingen van onze tijd tegemoet te kunnen treden. Ruimte in een overvolle wereld en ruimte in het denken. De colleges vinden plaats op locatie, van gemeentehuizen tot festivaltenten.

 

Monnik is zowel een strategische denktank als een creatieve studio. Zij vertalen sociaal-culturele, economische en technologische inzichten en trends naar holistische toekomstscenario’s en strategische routekaarten. Met storytelling, training & consultancy helpen zij organisaties hun toekomstbestendigheid te verbeteren. Monnik is opgericht door Edwin Gardner en Christiaan Fruneaux.

 

Meer over de Academie voor Stadsastronauten lees je op de website.

 

De ASA is opgericht door Marjolijn van Heemstra en toekomstbureau Monnik.

Recensies

Geen recensies beschikbaar

Speellijst

Sat26/10AmsterdamNesGO!
Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.