De Academie voor Stadsastronauten

Samen met toekomstbureau Monnik richtte Marjolijn van Heemstra de Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten op waar wordt onderzocht hoe aardbewoners kunnen leren leven als ruimtevaarders; met uitzicht op de sterren en inzicht in de kwetsbaarheid van onze planeet. Omdat we behalve gejaagde stedelingen ook kosmonauten zijn, cirkelend om een ster in de uitgestrekte duisternis. De Academie verzorgt nachtwandelingen, lezingen en workshops en komt in het najaar van 2018 met een eigen podcast.

Leidraad van de academie is het overzichtseffect dat optreedt bij een groot aantal astronauten die vanuit de ruimte naar de aarde kijken. Veel van hen ervaren een overweldigend gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze aarde.

De Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten werd mede mogelijk gemaakt door festival Motel Mozaique en de gemeente Rotterdam. Partners van de Academie zijn de European Space Agency, omroep HUMAN en het Columbus Earth Centre in Kerkrade. Meer weten? Check de pagina (hier een link) of stuur een mail naar anna@stadsastronaut.gmail.com

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.