Doe mee met het grote glimwormenonderzoek in het Vliegenbos!

Doe mee met het grote glimwormenonderzoek in het Vliegenbos!
Drie jaar geleden vonden we per toeval een kleine groep glimwormen in het Vliegenbos. Dat was wereldnieuws, want de glimworm is een zeldzaam dier dat in Nederland weinig en steeds minder voorkomt.

Over het onderzoek
Omdat we meer wilden leren over de aanwezigheid en verspreiding van onze zeldzame stadgenoot, startten we vorige zomer met een onderzoek naar glimwormen in het Vliegenbos. Ook dit jaar kan je ook weer helpen met speuren, spotten en tellen. We zoeken zo veel mogelijk mensen die tussen begin juni en midden juli een paar keer de glimwormenroute lopen en daarna het waarnemingsformulier invullen. We organiseren ook een aantal wandelingen met gidsen.

Meedoen!
Meld je aan en zoek mee! Stuur een mailtje naar nachtwacht@marjolijnvanheemstra.nl. Je ontvangt dan alle informatie per mail, zoals de onderzoekshandleiding en de link naar een audioverhaal van Marjolijn van Heemstra over de magie van glimwormen.

Initiatief van
Dit onderzoek is een initiatief van Emiel van Loon, Floor Hallema, Joost Janmaat en Marjolijn van Heemstra. Het maakt deel uit van het project Natuurgebied Noord en het Amsterdam Dark Festival van Stichting Marjolijn van Heemstra, een festival over de waarde van de nacht en het donker in de stad.