In de voorstellingen van Marjolijn van Heemstra komen poëzie, journalistiek en activisme samen. Het zijn toegankelijke vertellingen waarin ze vaak het podium deelt met alledaagse experts. Werkelijke levens worden vervlochten met theatrale verbeelding en gewone mensen worden acteur in hun eigen verhaal.

 

In Voyagers – een poëtisch concert – onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat de kosmische flessenpost die meeging met de ruimtesondes Voyager 1 en 2 ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

In het najaar van 2019 speelde Lawrence of Arabia. Daarin kwamen Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz met een vervolg op de wereldberoemde film over de Britse avonturier T.E. Lawrence die ten tijde van de Eerste Wereldoorlog aanvoerder was van de Arabische opstand tegen de Ottomaanse bezetter. De voorstelling belicht 27 perspectieven die niet aan bod kwamen in de film.

In februari 2019 ging de voorstelling Stadsastronaut in première bij Theater Rotterdam. In de warmste zomer in drie eeuwen probeerde Marjolijn zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Hiervoor richtte ze samen met toekomstbureau Monnik de ‘Academie voor Stadsastronauten’ op. Stadsastronaut wordt wegens groot succes hernomen in het voorjaar van 2021.

 

Marjolijns voorstellingen zijn vaak ingebed in een uitgebreide randprogrammering. Bij de voorstelling Lawrence of Arabia werd een website gemaakt vol educatief materiaal over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten. Na de voorstelling Stadsastronaut werden er ‘doorgesprekken’ georganiseerd met toekomstdenkers, waarin het publiek werd uitgenodigd om door te praten over hun verhouding tot de aarde en de toekomst.

Marjolijns voorstellingen werden geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theaterfestival, genomineerd voor de BNG nieuwe theatermakersprijs en de Zurcher Kantonalbank prijs.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.