De voorstellingen van Marjolijn van Heemstra (recent; Voyagers (2020), Lawrence of Arabia (2019), Stadsastronaut (2019)) zijn poëtisch, persoonlijk en geëngageerd. Ze schrijft en speelt bijna altijd zelf, soms met een niet-professionele speler naast zich. In haar genuanceerd activistische voorstellingen geeft ze inzicht in haar eigen onderzoek. Op een toegankelijke manier onderzoekt ze steeds weer hoe we anders kunnen nadenken over onszelf en de wereld.

Voorstelling Stadsastronaut. Foto: Sanne Peper

Nu in het theater
Stadsastronaut gaat wegens groot succes opnieuw op tournee in het voorjaar van 2021. In Stadsastronaut volg je Marjolijn haar poging zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Stadsastronaut is ook te boeken als (video)lezing.

Onlangs
In Voyagers – een poëtisch concert – onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat de kosmische flessenpost die meeging met de ruimtesondes Voyager 1 en 2 ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

Randprogramma
Marjolijns voorstellingen zijn vaak ingebed in een uitgebreide randprogrammering. Bij de voorstelling Lawrence of Arabia werd een website gemaakt vol educatief materiaal over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten. Na de voorstelling Stadsastronaut werden er ‘doorgesprekken’ georganiseerd met toekomstdenkers, waarin het publiek werd uitgenodigd om door te praten over hun verhouding tot de aarde en de toekomst.

Marjolijns voorstellingen werden geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theaterfestival, genomineerd voor de BNG nieuwe theatermakersprijs en de Zurcher Kantonalbank prijs.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.