Voyagers

Een poëtisch concert over de vraag hoe wij herinnerd willen worden

In 1977 vertrokken twee ruimtesondes, de Voyager 1 & 2 op een weten-schappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel. Toen deze missie voltooid was, begon een volgende, vreemdere missie.

De zwaartekracht van Jupiter slingerde de Voyagers richting de interstellaire ruimte waar ze een miljard jaar lang met een snelheid van vijftien kilometer per seconde door de kosmos zullen schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde. Flessenpost voor iets of iemand aan de overkant in de vorm van een Golden Record: onze woorden, onze liedjes, onze zonsondergang gegraveerd op een gouden grammofoonplaat. Een best of van de aarde in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Op weg naar iets wat wij nooit zullen kennen of begrijpen maar waar wij toch in zekere zin aanwezig zullen zijn. Dankzij deze kleine hitparade van de derde planeet van de zon.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

Rebellencollectief Pynarello laat horen dat klassieke muziek anders kan; avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Vijf Pynarelli schrijven hun eigen muziek, speciaal voor deze voorstelling.

Tekst: Marjolijn van Heemstra | Spel: Marjolijn van Heemstra/Lisa Verbelen (19 & 20 september) | Muziek Pynarello: Remco Menting, Kika Sprangers, Teis Semey, Thomas Pol, Emma Kroon, Judith Wijzenbeek, Merel Vercammen, Lonneke van Straalen | Regie: Erik Whien | Techniek: Arjen Fortuin, Axel Dikkers | Producenten: Stg. Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam

Recensies

Geen recensies beschikbaar

Speellijst

Tue 15/09 Rotterdam Theater Rotterdam Witte de With GO!
Wed 16/09 Rotterdam Theater Rotterdam Witte de With GO!
Sat 19/09 Amersfoort Flint GO!
Sun 20/09 Zwolle Zwolse Theaters, Hemminkzaal GO!
Mon 21/09 Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven, Paterskerk GO!
Wed 23/09 Nijmegen Concertgebouw de Vereeniging
Fri 25/09 Utrecht TivoliVredenburg GO!
Mon 19/10 Rotterdam Theater Rotterdam Schouwburg

Tourdata

Nog niet alle theaters hebben de tickets online staan. Wel kan je alvast deze datums in je agenda zetten:

September
Dinsdag 15, 20:00, Theater Rotterdam Witte de With, Rotterdam
Woensdag 16, 20:00, Theater Rotterdam Witte de With, Rotterdam
Zaterdag 19, 19:30 en 21:15, September me (locatie Flint), Amersfoort
Zondag 20, 11:30, Zwolse Theaters (Hemminkzaal), Zwolle
Maandag 21, 19:00 en 21:00, Muziekgebouw Eindhoven, Paterskerk Eindhoven
Woensdag 23, 20:15, Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
Vrijdag 25, 19:30 en 21:30, TivoliVredenburg, Utrecht

Oktober
Zaterdag 19, 20:00, Theater Rotterdam Schouwburg, Rotterdam

Voyagers tijdens September Me

September Me maakt Amersfoort van 18 – 20 september 2020 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festival programma samengesteld voor jong en oud, dit jaar geïnspireerd op het thema In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op onze relatie tot de natuur. Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een weelderige, muzikale en smaakvolle festivaltuin waar we aangenaam en veilig kunnen verpozen.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.