In lichtjaren heeft niemand haast

Een pleidooi voor meer ruimte in ons leven

Als er iets is waar velen van ons in deze tijd te weinig van hebben, dan is het ruimte. Ruimte in onze agenda’s. Ruimte in ons hoofd. Ruimte in ons leven.

Maar wat als we het bestaan vanaf de grootst denkbare afstand bekijken?

Marjolijn van Heemstra neemt je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt.

Langs de vierkante meters waarop we elkaar in de weg lopen, tot de cirkels die we trekken om de zon. Want terwijl de wereld benauwder wordt en onze levens gehaaster, ontdekte ze: in lichtjaren heeft niemand haast.

‘In lichtjaren heeft niemand haast’ verschijnt op 23-03-2021. Reserveer jouw exemplaar hier

Door Marjolijn van Heemstra

Reacties op In lichtjaren heeft niemand haast

 

“Een hoopvolle en ontroerende zoektocht naar kosmologisch bewustzijn en menselijke verbondenheid. Marjolijn van Heemstra belicht de glinsterende draden die ons bestaan in het hier en nu verbinden met de eindeloosheid van ruimte en tijd.”
Govert Schilling
Wetenschapsjournalist

“Even doorleefd als doordacht. Marjolijn van Heemstra grossiert in spitsvondige en oorspronkelijke gedachten over de kosmos.” Overweldigend.
Frank Westerman
Journalist en schrijver van Een kosmische komedie

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.