Nu in de winkel

Het essay voor De Maand van de Filosofie 2023, Wat is ruimte waard, ligt nu in de boekwinkel. Je kunt ook een exemplaar bestellen bij De Correspondent.

 

Meer van Marjolijn van Heemstra

Op 21 september 2020 kwam er na zes jaar weer een dichtbundel uit van Marjolijn van Heemstra haar hand: ‘Reistijd, bedtijd, ijstijd‘.

In 2017 verscheen de roman ‘En we noemen hem‘ bij uitgeverij Das Mag. Het boek won dit najaar de BNG bank nieuwe literatuurprijs en werd genomineerd voor de Boekhandelsprijs en de Libris Literatuurprijs. De filmrechten zijn verkocht en het boek is inmiddels in zes landen vertaald.

In hetzelfde jaar kwam bij uitgeverij Cossee de bundel ‘Het groeit! Het leeft!‘ uit: een verzameling van columns over het leven met kleine kinderen die eerder verschenen in dagblad Trouw. Een vrolijke blik op het ouderschap en de bijkomende morele en filosofische vragen.

Eerder werden er twee dichtbundels gepubliceerd; ‘Als Mozes had doorgevraagd‘ (genomineerd voor de C Buddinghprijs en winnaar van de Jo Peters Poëzieprijs) en ‘Meer hoef dan Voet‘. Tussendoor verscheen de roman ‘De laatste Aedema‘.

‘In lichtjaren heeft niemand haast’, het non-fictieboek van Marjolijn van Heemstra over haar zoektocht naar meer ruimte in ons leven, verscheen in het voorjaar van 2021. In december werd het verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van het Jaar 2021.