Zohre

Een Afghaans Nederlandse soap

Een Afghaans Nederlandse soap

In november 2015 belt de Afghaanse vluchtelinge Zohre Norouzi aan bij theatermaker Marjolijn van Heemstra met de vraag of ze mag blijven slapen. Na wat getwijfel gaat de deur open en wordt er een deken op de bank gelegd. Er is een gezamenlijk ontbijt, er is ongemak en stilte en dan langzaam maar zeker is er steeds meer.

In Zohre, een Afghaans Nederlandse soap doen Zohre en Marjolijn samen verslag van het jaar dat voorbijging sinds Zohre voor het eerst bij Marjolijn op de bank sliep. Een jaar vol goede bedoelingen, onhandige pogingen, wederzijdse verwachtingen en verdenkingen. Een jaar vol telefoontjes met onwillige instanties en nachtelijke gesprekken over eenzaamheid en gemis op het dak van Zohre’s flat in Alphen aan den Rijn waar je nooit de sterren ziet. Een openhartige voorstelling over kleine levens in het licht van gigantische problemen met als leidraad een verdwenen Afghaanse soap.

 

Credits

tekst: Marjolijn van Heemstra | spel: Zohre NorouziMarjolijn van Heemstra |
(eind)regie: Erik Whien | dramaturgie: Liet Lenshoek | stage regie en research: Sara de Monchy | decor, kostuum- en lichtontwerp: Wikke van Houwelingen en Marloes van den Hoek | geluidontwerp:Roald van Oosten | contextprogramma: Matthea de JongAnneloor van HeemstraZohre Norouzi,Sara de Monchy

Recensies

Belangwekkend pamflettheater

NRC Handelsblad

‘Een pijnlijk menselijk verslag van onvermogen’

Trouw

‘Mooi en delicaat’

Volkskrant

Speellijst

Geen speeldata beschikbaar
Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.