Nachtwachter Najat

We stellen graag de allereerste Nachtwachter voor: Najat Kaddour!

“Najat was voor mij de gedroomde Nacht-Wacht collega – vanwege haar fijne energie, haar interesse in de nacht, de maan en de sterren en ook omdat ze deels opgroeide in Noord en de wijk al jarenlang goed kent.”
Marjolijn

Najat schreef een prachtig verhaal over zichzelf en haar relatie met de nacht en het vliegenbos, je leest dat hier.

Najat Kaddour is geboren in hartje Jordaan, verhuisde toen ze klein was voor even naar het dorp Grootebroek, maar woonde het grootste deel van haar jeugd in Amsterdam-Noord, boven de bekende slagerij Kaddour van haar vader en broers. Sinds 2,5 jaar is ze terug in Noord. Als een echte verbinder is ze samen met Marjolijn op zoek naar de beste mensen en plekken voor de Nachtwacht.

“Het lijkt mij hemels om Noorderlingen te enthousiasmeren voor het Vliegenbos en daar in de nacht onuitwisbare indrukken te kunnen opwekken die gespreksstof voor thuis of op het werk opleveren. Het doet zo goed om meningen te stretchen, terreinen te onderzoeken en met mensen op plekken te komen waar ze niet eerder zijn geweest. Daar ligt voor mij het avontuur.”

Najat werkte als regieassistent bij nieuwsuitzendingen, maar kreeg ‘een steentje in haar schoen’ van het polariserende effect dat nieuwsberichten teweeg kunnen brengen. In volle overtuiging maakte zij de keuze alleen nog maar mee te werken aan projecten barstensvol maatschappelijke ambities. Nu geeft zij leiding aan de door Adelheid Roosen opgerichte WijkJury Amsterdam: een groep van 17 toeschouwers met verschillende culturele achtergronden. Daarnaast werkt zij voor Stichting Lezen, die het stimuleren van lezen voorop heeft staan.